dec
9

Ki ne szeretné a finom, zamatos gyümölcsöket? Segítségükkel a nem kívánatos kilóktól is megszabadulhatunk úgy, hogy nem kell különféle ehetetlen kiegészítőkhöz nyúlni.Gyümölcsökkel fogyni kevésbé megterhelő, mint különféle bonyolult diétákat betartani vagy ehetetlen dolgokat magunkba tömni. Nem kell lemondani zamatos, finom ízükről, egészségesek, s ha jól megválogatjuk miket eszünk meg nagyon szép eredmény érhető el.

 

 

A legjobb fogyókúrás gyümölcsök
Nem kell egyből kacifántos diétákba kezdeni, csupán figyelni kell életmódunkra, mozogni kell és gyümölcsökkel segíteni szervezetünket. Nézzünk meg néhány olyan gyümölcsöt ami segít a felesleges kilók leadásában:

 

Ananász
Az ananász nem csak finom, édes lédús, de számos pozitív tulajdonságának köszönhetően a fogyókúrázók egyik kedvenc kiegészítője. A benne lévő bromélia enzim segíti a fehérjék lebontását, zsírégető. Mindemellett az ananász rengeteg vitamint tartalmaz így erősíti az immunrendszert is. Ráadásul 100 grammja csupán 57 kalóriát tartalmaz. Fogyaszthatod natúr módon, de a 100%-os ananászlé is nagyon egészséges.

Szilva
A szilva az, amihez nagyon könnyen hozzájuthatsz, hiszen hazánkban is szép számban terem. Szintén egy ízletes, lédús gyümölcsről van szó ami méregtelenítő és zsírégető tulajdonságokkal bír. Télen sem kell lemondanod róla, hiszen ma már olyan technikával fagyasztják le, amivel nem veszít értékéből, emellett az aszalt szilva is csaknem olyan jó mint az eredeti. Csupán arra kell figyelni, hogy ne edd minden nap, mert izomrenyheséget okozhat.

 

Banán
A banán nagyon finom és tápláló gyümölcs. Ha már alig állsz a lábadon az éhségtől fogyassz el egy banánt, hiszen a benne lévő szőlőcukor azonnal energiát termel. Mindemellett rengeteg vitamint tartalmaz, például: kálium, kalcium, foszfor, s ez az ínycsiklandozó és tápláló elemózsia 100 grammja csupán 105 kcal-t tartalmaz.

 

Kivi
Ez az enyhén savanykás, lédús gyümölcs sok ember kedvence. Nagyon sok C-vitamint tartalmaz, csupán egy darab is elég a napi C-vitamin szükséglet fedezésére. Emellett serkentően hat az emésztésre, erősíti a csontokat, csökkenti a fáradtságérzetet s 100 grammja 55 kalóriát tartalmaz.

 

Grapefruit
A grapefruit vagyis magyarul citrancs igazi vitaminbomba roppant alacsony kalóriatartalommal( 100 gramm: 35 kcal). A kivihez hasonlóan rengeteg C-vitamint tartalmaz, segíti a zsírok lebontását, csökkenti a koleszterin szintet s májtisztító hatású. Ha teheted minden nap fogyassz el egy grapefruitot s meglátod az eredmény nem marad el.

 

 

Láthatod, hogy nem kell kibírhatatlan diétákhoz és ehetetlen ételekhez folyamodnod, csupán ezeket az ízletes gyümölcsöket kell összeválogatnod. Természetesen mozgásra a gyümölcsdiéták esetében is szükség van, úgyhogy a tornára itt is fordíts kellő figyelmet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tiniknek.blog.hu/api/trackback/id/tr321587077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása